>> Tải ngay phần mềm vào Facebook để xem hôm nay có gì Hot? <<

>> Cách vào Facebook 2013 mới nhất <<

TIN TỨC FACEBOOK — 15/02/2012 08:17 1628 Views

Mặt trái ghê gớm của mạng xã hội Facebook

Gửi bởi admin

Trong tháng 2/2012 này, mạng liên kết xã hội Facebook bán cổ phiếu ra công chúng với giá trị thị trường khoảng 100 tỉ USD, điều đó sẽ giúp nhà sáng lập Mark Zuckerberg thăng hạng nhanh trong danh sách các tỉ phú thế giới.

Với mức tăng trưởng tài khoản như vũ bão, lên tới trên 1 tỉ USD trong năm 2011, mạng liên kết xã hội Facebook sau hơn 8 năm thành lập đã vượt tất cả các mạng xã hội khác về số người truy cập. Tuy nhiên, cái gì cũng có mặt trái của nó.

Đằng sau những lợi ích không thể chối cãi của Facebook thì mặt trái của mạng xã hội này gây ra là không nhỏ. Người ta đang quy tội cho Facebook đã làm tan rã nhiều cặp vợ chồng, kích động bạo lực, lạm dụng tình dục và tiếp tay cho lừa đảo,…

Thủ phạm của 1/5 số vụ ly hôn?

Một khảo sát của Anh mới đây đã phát hiện ra rằng, Facebook phải chịu trách nhiệm cho trên 20% vụ ly hôn ở đất nước này. Khảo sát đó được thực hiện trên 5.000 đơn xin ly hôn và phát hiện 989 trường hợp có nhắc đến các mối quan hệ trên mạng.

Tuy nhiên, có phải chính Internet là một công cụ khiến chúng ta dễ phản bội hơn không? Theo nhà tâm lý học Carmen Magalhaes, một người chuyên nghiên cứu về các mối quan hệ của con người, Internet có thể bóp méo sự thật.

“Tất cả mọi thứ đều có thể được lên kế hoạch và được tính toán trên Internet. Việc chuyện trò trở nên sinh động, thân mật và thoải mái, chẳng còn ngại ngùng, bẽn lẽn hay ngần ngại. Mọi người thường khoe những bức ảnh đẹp nhất của mình được chụp dưới những góc độ mong muốn”, ông nói.

“Thật là dễ dàng để đeo một cái mặt nạ và thoát ra khỏi thế giới thực. Đàn ông thường thích trò chơi chinh phục và đã có một công cụ mở ra những cuộc phiêu lưu cho mình mà chẳng động chạm tới ai trong cuộc sống hàng ngày”.

Những trang web như Facebook thực sự đang gây nên sự căng thẳng cho rất nhiều cặp vợ chồng. Con người có những ảo tưởng độc nhất vô nhị. Khi bạn sống với một ai đó, bạn thường cho rằng ngoài mình ra, người bạn đời không được nghĩ về người khác. Những trang web trong mạng xã hội đã cho chúng ta thấy rằng, mình không phải là duy nhất.

Việc bạn trai hay chồng bạn lượn lờ hàng giờ trên Internet không có nghĩa là anh ta đang lừa dối bạn và bạn cũng không nhất thiết phải lùng sục từng trang web mà anh ta đã truy cập. Tuy nhiên, nếu yêu và tin tưởng nhau, tốt nhất là nên nói chuyện trực tiếp. Có thể quá trình dẫn đến đổ vỡ sẽ bị đảo ngược nếu cả hai đều nhận ra họ đang đánh mất cái gì.

Luciana Ruffo, nhà tâm lý học tại Trung tâm nghiên cứu Tâm lý học và Khoa học vi tính của PUC-SP (NPPI) cho rằng, thực ra không phải vì sử dụng Internet nên con người có thể lừa dối nhau. Nó chỉ phần nào làm cho việc phản bội dễ dàng xảy ra hơn.

Theo ông, nếu một người có ý định phản bội thì họ cũng chẳng cần phải thông qua mạng xã hội nào. Nhưng, “thực chất các trang web ấy chỉ giúp những người hợp nhau có thể dễ dàng tìm thấy nhau hơn và vì thế có thể đẩy nhanh hơn quá trình dẫn đến phản bội và đổ vỡ”.

Chuyên gia tâm thần học và tâm lý trị liệu Luiz Scocco chuyên về rối loạn giới tính cho biết, số bệnh nhân bị ảo tưởng về sự phản bội đến điều trị tại văn phòng của ông đang ngày càng tăng. Nhưng ông tin rằng, những ảo tưởng đó không khác nhiều so với hoàn cảnh thực.

Hãy tưởng tượng rằng bạn đang dự tiệc với bạn trai, bạn vào nhà vệ sinh và ngay sau khi bạn đi khỏi, anh ta liền bắt chuyện với một cô gái. Vậy là có chuyện đấy. Và sau đó có thể họ sẽ cho nhau số điện thoại, rồi chuyện trò, gặp gỡ. Rốt cuộc phản bội vẫn là phản bội.

Luiz nói rằng, Internet đang tạo thêm nhiều hình hài mới cho sự gượng ép và những thói quen xấu. “Khi cuộc sống của bạn vô vị và trống rỗng, nó sẽ bị lấp đầy bởi những thứ như là bóng đen của những mối quan hệ ảo”.

Nếu mối quan hệ dần phai nhạt, Internet trở thành một trò tiêu khiển quá dễ chịu. “Trò tiêu khiển ảo ấy sẽ không thể giúp bạn cải thiện mối quan hệ đang trở nên tồi tệ. Cách tốt nhất là cố gắng với những gì còn lại trong chính mối quan hệ của bạn. Vấn đề phản bội sẽ vẫn luôn hiện hữu, Internet chỉ là phương tiện để mọi thứ trở nên dễ dàng hơn. Những vấn đề đó thực ra đã tồn tại từ rất lâu trước khi máy tính ra đời”.

Là phương tiện để tội phạm lừa đảo, sát hại, gây bạo lực và hãm hiếp học sinh

Mới đây, Cảnh sát Anh đã buộc tội Facebook vì không quan tâm đến sự an toàn của trẻ em. Thực tế, số vụ kiện cáo bị lừa đảo và đe dọa từ Facebook gây ra đã tăng hơn gấp 4 lần trong năm 2011, năm mà mạng xã hội này vượt Google trở thành mạng được truy cập nhiều nhất tại Mỹ.

Cảnh sát đã nhận được tổng số 255 đơn kiện Facebook trong 3 tháng mới đây. Jim Gamble, người đứng đầu Trung tâm Bảo vệ và Kiểm soát trẻ em (CEOP) cho rằng, số lượng đơn kiện của phụ huynh và những thông báo của trẻ em bị lạm dụng tình dục, bị đe dọa và hacker đã tăng lên đáng kể, tuy nhiên những thông báo này cần thẩm định.

Ông cũng tiết lộ rằng, những người kiểm soát của Facebook khẳng định, họ có hẳn một hệ thống an ninh nội bộ nhưng không hề thông báo cho cảnh sát dù chỉ là một vụ lạm dụng tình dục trẻ em.

Cảnh sát đã nhận được những yêu cầu đảm bảo an toàn trên Internet để bảo vệ trẻ em và họ lên tiếng chỉ trích việc trang web này đã từ chối gắn thêm nút “bị đe dọa” lên trang cá nhân của người sử dụng. Ông cho rằng, nút bấm trên sẽ bảo vệ trẻ em và ngăn cản những kẻ lạm dụng.

Phát biểu tại London mới đây, ông Gamble nói rằng, nút “báo động” được sử dụng trên một số trang web khác nhận được sự ủng hộ của những nhóm chuyên gia mạng và những tổ chức từ thiện như Childline.

Ông nói: “Phải chăng Facebook quá ngạo mạn đến mức không thèm quan tâm tới việc cộng đồng những người bảo vệ trẻ em nghĩ gì? Về kinh doanh, họ là những chuyên gia, nhưng tôi không nghĩ rằng họ là những chuyên gia trong việc bảo vệ trẻ em. Cái mà Facebook không chịu hiểu đó là sự phòng tránh và hành động để ngăn chặn”.

Ông Gamble sẽ tới Washington DC để trình ra một “bộ” bằng chứng cho các ông chủ của Facebook. Cảnh sát sẽ yêu cầu họ làm những việc đúng đắn để bảo vệ trẻ em. “Những trang này cần đưa ra những quyết định đúng đắn, nếu không sẽ trở thành sự lựa chọn của những kẻ côn đồ, những thành phần nguy hiểm, những kẻ lạm dụng tình dục, những kẻ giết người”.

Trong 3 tháng mới đây, cảnh sát đã nhận được tổng số 255 đơn. Nếu hệ thống an ninh của Facebook được cho là rất hoành tráng, khi họ nhận được rất nhiều thông báo và sự lo lắng của thanh thiếu niên, vậy thì sau đó chúng được giải quyết thế nào?

Được biết hiện có trên 1 tỉ người sử dụng Facebook trên toàn thế giới và như vậy trang mạng xã hội này đã vượt Google trở thành trang web có nhiều người truy cập nhất nước Mỹ.

 

Mạng Facebook có mức tăng trưởng cực nhanh.

Trang web đang tiếp tục phát triển nhanh chóng – có tháng thu hút thêm khoảng 23 triệu người sử dụng mới.

Bài toán về kiểm soát và cảnh báo

Ofcom, một tổ chức giám sát truyền thông cho biết, mặc dù những trang mạng xã hội công bố chính thức độ tuổi giới hạn là 13 nhưng trên thực tế có khoảng 19% trẻ em từ 8 đến 12 tuổi sử dụng các trang web truyền thông như Facebook, Bebo hay Myspace. Và đáng nói là rất nhiều bậc cha mẹ không hề biết con mình đang lang thang trên mạng xã hội.

Bản báo cáo cũng đề cập đến dữ liệu người dùng Internet, trong đó 37% người dùng Internet tại nhà (độ tuổi từ 5-7) ghé thăm Facebook. Nhưng báo cáo không kiểm tra được bao nhiêu trong số trên có tài khoản trên trang web này.

Những con số trên có thể một lần nữa gây nên một cuộc tranh luận về việc Facebook và các trang khác kiểm soát tuổi của người sử dụng như thế nào. Mặc dù những trang trên có yêu cầu người dùng phải cho biết tuổi, tuy nhiên chẳng có gì để xác minh thông tin đó có đúng sự thật hay không.

Gần đây, Trung tâm Bảo vệ và Giám sát trẻ em đã chỉ trích Facebook vì đã từ chối thêm nút bấm báo cáo việc lạm dụng cho CEOP. Sự bổ sung này được dùng để báo cáo những hành vi xấu khi online.

Một vấn đề bức xúc khác trên Facebook là có những kẻ lợi dụng mạng mưu đồ bất lương. Nghiên cứu của Ofcom phát hiện ra rằng, 70% trong số trẻ em dưới 11 tuổi sử dụng blog hoặc các trang thông tin như Wikipedia và khi đọc thì chúng tin tất cả hoặc phần lớn những gì chúng đọc. Đó chính là vấn đề. Khi bạn ở tuổi đó, bạn thường ít khi có những nghi vấn về tính trung thực của thông tin.

 

Vì chuộng Facebook nên trẻ em dễ bị lừa đảo.

Tuy nhiên, một khảo sát 747 trẻ em đã cho thấy, rất nhiều trẻ đã có ý thức cẩn trọng trong việc cho người khác xem trang mạng xã hội của mình. Cuộc thăm dò ý kiến cho thấy, 83% chỉ cho phép bạn bè vào trang mạng của mình và 4% để hoàn toàn riêng tư.

Thống kê sự tham gia của trẻ em vào mạng truyền thông Ofcom mới đây cũng đưa ra những chi tiết về việc truy cập bất hợp pháp của giới trẻ. Dữ liệu cho thấy, trên 44% trẻ từ 12 – 15 tuổi nghĩ rằng, việc download phim và nhạc miễn phí không trái với pháp luật.

Mới đây, Facebook đã từ chối yêu cầu từ các bộ trưởng và những người tham gia chiến dịch bảo vệ trẻ em là phải thêm nút bấm chống quan hệ tình dục với trẻ em trên trang web này. Các nhà lãnh đạo trang web nói rằng, việc thêm nút bấm đó trong phần chủ đạo của trang web có thể khiến những người dùng hay lo lắng sẽ không tiếp tục sử dụng dịch vụ nữa.

Yêu cầu thêm nút bấm cảnh báo dễ thấy là xuất phát từ vụ án cô nữ sinh Ashleigh Hall, nạn nhân của một kẻ hiếp dâm, giết người hàng loạt Peter Chapman. Peter đã giả làm một cậu thanh niên mới lớn trên Facebook để dụ dỗ cô gái 17 tuổi và giết chết cô tại Sedgefield, hạt Durham, Anh. Vụ án này đã đẩy vấn đề an ninh trên Facebook trở thành điểm nóng.

Các chuyên gia an ninh mạng thì cho rằng, Facebook nên thêm nút bấm này vì danh tiếng của mình. Facebook lại phản pháo rằng, các bậc cha mẹ phải có trách nhiệm quản lý con cái trong thế giới ảo cũng giống như trong thế giới thật.

Nói thật ra, những nút bấm cũng không thể ngăn chặn kẻ giết Asheleigh Hall. Vấn đề là cô bé nghĩ rằng, cô đang nói chuyện với một cậu bé chứ không phải là một kẻ lạm dụng tình dục. Do đó điều quan trọng là các cô, cậu bé phải có ý thức cảnh giác.

Một phát ngôn viên của trang web cho biết: “Chính sách của chúng tôi rất rõ ràng, Facebook yêu cầu người sử dụng phải ít nhất là 13 tuổi trước khi đăng ký tài khoản. Việc thông báo về một người sử dụng dưới tuổi quy định có thể thực hiện dễ dàng ngay trên trang web. Chúng tôi sẽ ngay lập tức xóa tài khoản đó vì đã vi phạm quy định của chúng tôi về Quyền và Trách nhiệm của người sử dụng”.

Facebook cũng thừa nhận: “Chúng tôi rất thận trọng trong vấn đề an ninh và mới đây, chúng tôi đã gặp Bộ trưởng Nội vụ để thảo luận về vấn đề này. Tiếp theo, chúng tôi sẽ gặp CEOP để trình bày về chiến lược an ninh của mình và sẽ đưa thông tin về các kế hoạch của mình tới công chúng”

 • Share this post:
 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • Digg

193 Comments

 • Love the blog

 • I just want to tell you that I am beginner to weblog and definitely liked you’re web page. Probably I’m going to bookmark your site . You certainly have exceptional articles. Many thanks for revealing your web-site.

 • It can be near impossible to see well-qualified viewers on this subject, then again you seem like you realize which you’re posting on! Thank You

 • It can be mostly extremely difficult to encounter well-educated men and women on this subject, nonetheless you seem like you are familiar with those things you’re posting on! Bless You

 • I am not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

 • Your style is unique compared to other people I have read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this page.

 • What’s up, I check your new stuff regularly. Your story-telling style is awesome, keep up the good work!

 • I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. thank you|

 • An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 • We just have to reveal to you which I’m just new to writing and extremely adored your website. Very possible I am probably to store your web post . You really have great article reports. Value it for giving out with us your url document.

 • It’s actually nearly unattainable to see well-qualified men or women on this theme, unfortunately you appear like you comprehend the things you’re revealing! Cheers

 • The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 • We just want to tell you that I am beginner to blog posting and genuinely admired your website. Very possible I am going to save your webpage post . You seriously have wonderful article topic. Be Thankful For it for swapping with us your web information.

 • What’s up, I check your new stuff on a regular basis. Your writing style is witty, keep up the good work!

 • Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I can not wait to read far more from you. This is actually a tremendous web site.

 • I simply want to show you the fact that I am certain inexperienced to writing a blog and absolutely liked your site. Probably I am prone to save your article post . You absolutely have extraordinary article posts. Be Thankful For it for telling with us your internet article.

 • It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

 • We just intend to inform you you which I am certain novice to wordpress blogging and extremely liked your post. Most likely I am most likely to bookmark your article post . You definitely have magnificent article posts. Be Grateful For it for expressing with us your domain document.

 • I merely desire to inform you you which I’m really beginner to having a blog and extremely admired your work. Likely I am inclined to bookmark your post post . You literally have superb article content. Like it for sharing with us your internet write-up.

 • Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 • Might be near unthinkable to find well-updated americans on this content, nonetheless you seem like you fully understand which you’re writing about! Bless You

 • Hi, I log on to your blogs daily. Your humoristic style is awesome, keep it up!

 • Very good article. I’m experiencing a few of these issues as well..

 • It’s actually nearly extremely difficult to find well-advised individual on this matter, yet somehow you come across as like you be aware of the things that you’re talking about! Gratitude

 • It really is nearly not possible to find well-aware women and men on this niche, however, you seem like you fully understand exactly what you’re revealing! Gratitude

 • Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too fantastic. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I can’t wait to read far more from you. This is actually a wonderful website.

 • You ought to be a part of a contest for one of the finest sites on the internet. I’m going to recommend this site!

 • It’s actually nearly not possible to encounter well-educated users on this niche, however you appear like you realize what exactly you’re posting on! With Thanks

 • It certainly is almost unthinkable to encounter well-educated users on this content, still, you appear like you fully grasp what you’re indicating! Appreciation

 • Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is great blog. An excellent read. I will definitely be back.

 • Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 • It’s actually mostly unattainable to see well-aware users on this area, still you seem like you be aware of those things you’re talking about! Gratitude

 • Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 • It is actually near not possible to see well-updated men and women on this matter, still you appear like you know the things you’re indicating! Thank You

 • I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 • It is actually near unattainable to find well-updated visitors on this issue, and yet you appear like you comprehend the things you’re posting on! Cheers

 • What’s up, I log on to your new stuff like every week. Your writing style is awesome, keep doing what you’re doing!

 • What’s up, I log on to your new stuff like every week. Your writing style is awesome, keep up the good work!

 • You’ll find it near close to impossible to come across well-aware readers on this theme, unfortunately you seem like you know what exactly you’re indicating! Appreciation

 • We simply want to notify you in which I am certain raw to blog posting and absolutely cherished your review. Probably I am likely to bookmark your article post . You truly have excellent article writing. Truly Appreciate it for discussing with us your url page.

 • My Partner And I merely have to inform you you the fact that I am new to wordpress blogging and really loved your write-up. Very likely I am probably to save your webpage post . You absolutely have fantastic article posts. Appreciate it for discussing with us your domain write-up.

 • What’s up, I read your blogs regularly. Your humoristic style is awesome, keep it up!

 • Nice post. I learn something totally new and challenging on websites I stumbleupon everyday. It will always be interesting to read articles from other writers and use a little something from other websites.

 • It’s actually nearly unattainable to encounter well-qualified individual on this issue, but you appear like you are familiar with which you’re covering! Appreciation

 • This is very interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 • I really have to show you which I’m just novice to wordpress blogging and undeniably enjoyed your information. Likely I am most likely to bookmark your article post . You undoubtedly have impressive article subject. Be Thankful For it for giving out with us your internet site article.

 • I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite certain I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

 • We just want to reveal to you that I’m really inexperienced to writing and very much liked your page. Quite possibly I am prone to bookmark your site post . You simply have extraordinary article content. Get Pleasure From it for expressing with us your url report.

 • Wow, this post is nice, my younger sister is analyzing these kinds of things, thus I am going to inform her.|

 • We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

 • It’s mostly unattainable to see well-aware americans on this area, nonetheless you appear like you know the things that you’re writing on! Thank You

 • Hello, I log on to your new stuff regularly. Your humoristic style is witty, keep it up!

 • Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely helpful info specifically the last part :) I care for such info a lot. I was seeking this certain info for a long time. Thank you and good luck.

 • What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has aided me out loads. I hope to give a contribution & assist other users like its helped me. Great job.|

 • It certainly is practically unattainable to find well-advised women and men on this theme, unfortunately you seem like you fully understand whatever you’re raving about! Thank You

 • Having read this I thought it was really enlightening. I appreciate you taking the time and effort to put this short article together. I once again find myself spending way too much time both reading and posting comments. But so what, it was still worthwhile!|

 • Might be nearly impossible to come across well-qualified users on this matter, still, you look like you be aware of what exactly you’re writing about! Bless You

 • My Partner And I simply need to tell you the fact that I am beginner to writing and really enjoyed your page. Likely I am likely to store your article post . You indeed have fabulous article stuff. Be Grateful For it for expressing with us your blog report.

 • Hello to all, it’s actually a good for me to visit this web page, it consists of priceless Information.|

 • I am not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this info for my mission.

 • It is actually near close to impossible to come across well-informed men and women on this area, fortunately you look like you comprehend the things you’re revealing! Excellent

 • When some one searches for his vital thing, so he/she needs to be available that in detail, therefore that thing is maintained over here.|

 • What’s up, I read your blog like every week. Your writing style is awesome, keep doing what you’re doing!

 • We really need to notify you which I’m really beginner to posting and incredibly valued your website. Very likely I am likely to save your site post . You seriously have superb article writing. Like it for sharing with us your web webpage.

 • At Vividstream we offer some of the best webcam shows around, Check them out.

 • I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 • Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is excellent blog. An excellent read. I will definitely be back.

 • It’s practically impossible to encounter well-educated women and men on this issue, still you appear like you be aware of what you’re covering! Gratitude

 • It truly is almost close to impossible to come across well-advised women and men on this area, however, you come across as like you understand what you’re preaching about! Thank You

 • Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really great posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Regards!|

 • You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most individuals will go along with with your website.

 • Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 • Wow that was strange. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say fantastic blog!|

 • Hurrah, that’s what I was exploring for, what a material! existing here at this weblog, thanks admin of this site.|

 • wonderful issues altogether, you just received a logo new reader. What would you suggest in regards to your submit that you just made a few days in the past? Any certain?|

 • This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 • I’m not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.|

 • Wonderful, what a website it is! This web site gives useful data to us, keep it up.|

 • Hi there! I just want to give you a huge thumbs up for the excellent info you have got here on this post. I’ll be returning to your blog for more soon.

 • Greetings I am so happy I found your weblog, I really found you by accident, while I was searching on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the great work.|

 • Goodmorning, I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

 • Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog site is in the exact same area of interest as yours and my users would certainly benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Cheers!|

 • Good day I am so delighted I found your webpage, I really found you by error, while I was looking on Aol for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks for a incredible post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the superb jo.|

 • Hi there, I enjoy reading through your post. I wanted to write a little comment to support you.|

 • Hello! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.|

 • We just have to reveal to you the fact that I’m just fresh to posting and really loved your article. Very likely I am probably to bookmark your article post . You truly have wonderful article writing. Admire it for swapping with us your website write-up.

 • Everyone loves it when folks get together and share views. Great website, continue the good work!|

 • I’ve read some excellent stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I surprise how much attempt you put to create one of these magnificent informative site.|

 • Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 • I know this web page gives quality based articles and other material, is there any other site which presents such things in quality?|

 • This design is incredible! You definitely know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!|

 • It’s the best time to make a few plans for the future and it’s time to be happy. I’ve learn this publish and if I could I wish to counsel you few attention-grabbing issues or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I desire to learn more things approximately it!|

 • If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 • I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.|

 • It is not my first time to pay a visit this web page, i am visiting this site dailly and get fastidious facts from here all the time.|

 • Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 • I was suggested this website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You’re amazing! Thanks!|

 • I am genuinely grateful to the holder of this site who has shared this great paragraph at here.|

 • Its such as you learn my thoughts! You seem to understand so much about this, like you wrote the ebook in it or something. I believe that you simply could do with a few percent to force the message house a little bit, but instead of that, this is great blog. A great read. I will certainly be back.|

 • I really appreciate this post. I’ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again!

 • I’m really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A couple of my blog audience have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any suggestions to help fix this problem?|

 • The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 • It’s actually almost unthinkable to find well-advised individuals on this niche, yet somehow you look like you be aware of what you’re writing about! Regards

 • I enjoy what you guys tend to be up too. This sort of clever work and coverage! Keep up the very good works guys I’ve included you guys to blogroll.|

 • I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site :).

 • It certainly is nearly unthinkable to see well-qualified people on this issue, fortunately you look like you know which you’re indicating! Regards

 • It really is nearly extremely difficult to find well-educated readers on this subject, but you look like you understand what you’re revealing! Thanks

 • Your method of describing everything in this paragraph is genuinely fastidious, every one can simply understand it, Thanks a lot.|

 • It can be practically unthinkable to see well-updated people on this theme, nonetheless you look like you fully grasp those things you’re covering! Excellent

 • This info is invaluable. When can I find out more?|

 • I think this is one of the most vital info for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The website style is wonderful, the articles is really excellent : D. Good job, cheers|

 • Wonderful post! We are linking to this particularly great post on our site. Keep up the good writing.

 • It really is practically unattainable to encounter well-updated viewers on this content, however, you look like you know exactly what you’re talking about! Appreciation

 • What’s up, I desire to subscribe for this web site to obtain hottest updates, thus where can i do it please assist.|

 • I merely desire to show you which I am certain raw to blog posting and incredibly enjoyed your page. Probably I am most likely to store your webpage post . You seriously have magnificent article stuff. Truly Appreciate it for giving out with us your domain information.

 • Might be near impossible to encounter well-updated men or women on this niche, fortunately you appear like you fully understand the things that you’re indicating! Thank You

 • This is my first time go to see at here and i am really happy to read all at single place.|

 • Thanks for another informative web site. The place else may I get that kind of information written in such an ideal way? I have a challenge that I am just now operating on, and I’ve been at the look out for such information.|

 • Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything. However think about if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this site could undeniably be one of the most beneficial in its niche. Terrific blog!|

 • It’s actually almost extremely difficult to encounter well-qualified users on this subject, fortunately you appear like you be aware of whatever you’re raving about! Many Thanks

 • It truly is nearly not possible to encounter well-educated parties on this niche, however you seem like you comprehend whatever you’re preaching about! Appreciation

 • Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

 • Hello.This post was really remarkable, particularly since I was looking for thoughts on this matter last Monday.

 • Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is excellent, as well as the content!

 • naturally like your web-site however you have to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to tell the truth on the other hand I will definitely come again again.

 • I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one today..

 • There is clearly a bunch to realize about this. I think you made certain good points in features also.

 • As I website possessor I believe the content matter here is rattling wonderful , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Best of luck.

 • If you wish for to improve your familiarity only keep visiting this site and be updated with the most recent gossip posted here.|

 • The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 • Hi there colleagues, its impressive article on the topic of tutoringand fully explained, keep it up all the time.|

 • Hello there, I discovered your web site by the use of Google even as searching for a comparable topic, your web site got here up, it appears to be like great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 • Great write-up, I am normal visitor of one¡¦s web site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

 • Definitely, what a great site and educative posts, I will bookmark your website.Have an awsome day!

 • Thank you for sharing superb informations. Your website is so cool. I am impressed by the details that you¡¦ve on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a great web-site.

 • Good web site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day!

 • Hi there, I found your web site by the use of Google while searching for a comparable matter, your web site got here up, it appears good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 • Great ¡V I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

 • Thanks for every other informative web site. The place else may just I get that kind of information written in such an ideal method? I have a undertaking that I am just now running on, and I have been at the glance out for such information.

 • A person necessarily help to make critically posts I’d state. That is the first time I frequented your web page and to this point? I surprised with the research you made to make this particular submit extraordinary. Wonderful task!

 • What i do not realize is in fact how you are not actually a lot more neatly-appreciated than you may be now. You’re very intelligent. You realize thus considerably relating to this topic, produced me for my part consider it from so many varied angles. Its like men and women aren’t involved unless it¡¦s one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great. Always care for it up!

 • Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is magnificent, let alone the content!

 • It really is nearly not possible to encounter well-educated individual on this subject, however, you come across as like you fully grasp the things you’re indicating! Appreciate It

 • Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.|

 • It’s practically close to impossible to encounter well-advised viewers on this content, although you look like you fully grasp what you’re writing about! Regards

 • It can be almost unattainable to see well-updated americans on this matter, however, you appear like you fully grasp which you’re preaching about! Cheers

 • I dugg some of you post as I cerebrated they were very helpful very useful

 • I seriously love your website.. Great colors & theme. Did you make this amazing site yourself? Please reply back as I’m looking to create my own website and would love to find out where you got this from or just what the theme is called. Kudos!|

 • The very core of your writing whilst sounding reasonable at first, did not really sit very well with me personally after some time. Somewhere throughout the sentences you managed to make me a believer unfortunately just for a while. I however have got a problem with your leaps in logic and you might do well to help fill in all those gaps. In the event you can accomplish that, I will certainly be impressed.

 • The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 • It can be almost not possible to see well-advised men and women on this area, regrettably you look like you be aware of the things you’re preaching about! Appreciate It

 • I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 • continuously i used to read smaller articles or reviews that also clear their motive, and that is also happening with this article which I am reading at this place.|

 • Actually when someone doesn’t know after that its up to other viewers that they will assist, so here it occurs.|

 • It is actually almost not possible to find well-qualified men and women on this subject, although you come across as like you be aware of which you’re preaching about! Many Thanks

 • Hi, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 • obviously like your web-site but you need to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I¡¦ll surely come again again.

 • Useful information. Lucky me I discovered your website accidentally, and I am stunned why this coincidence did not took place earlier! I bookmarked it.

 • Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 • Pretty component to content. I just stumbled upon your site and in accession capital to say that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing on your feeds or even I achievement you get right of entry to constantly rapidly.|

 • Almost all of the things you mention happens to be supprisingly accurate and that makes me ponder why I had not looked at this with this light before. This particular piece truly did switch the light on for me personally as far as this specific topic goes. However at this time there is actually just one position I am not necessarily too comfortable with so whilst I try to reconcile that with the main theme of the position, allow me see just what all the rest of the visitors have to point out.Nicely done.

 • Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!|

 • Great beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 • I have been examinating out a few of your stories and i must say clever stuff. I will definitely bookmark your website.

 • Hello my family member! I want to say that this post is awesome, nice written and come with almost all significant infos. I¡¦d like to look more posts like this .

 • I truly wanted to construct a quick remark in order to appreciate you for these amazing information you are posting at this website. My time consuming internet search has finally been paid with brilliant information to write about with my friends. I would assume that many of us website visitors actually are unequivocally blessed to live in a very good website with so many wonderful individuals with valuable opinions. I feel quite lucky to have used your website and look forward to really more fun times reading here. Thanks again for all the details.

 • Excellent site. A lot of useful information here. I¡¦m sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious. And certainly, thank you in your sweat!

 • Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 • That is really interesting, You are an overly skilled blogger. I have joined your feed and look forward to in search of more of your wonderful post. Additionally, I have shared your site in my social networks|

 • A person essentially lend a hand to make seriously articles I’d state. This is the very first time I frequented your web page and to this point? I surprised with the research you made to create this particular post extraordinary. Excellent process!|

 • We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable information to work on. You’ve done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

 • I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are wonderful! Thanks!

 • I want to express my appreciation to the writer just for rescuing me from this particular crisis. Because of surfing around through the search engines and getting advice which are not powerful, I was thinking my life was gone. Living without the presence of approaches to the problems you’ve resolved all through your website is a critical case, as well as those which might have in a negative way affected my career if I hadn’t encountered your website. Your good training and kindness in touching all the stuff was priceless. I don’t know what I would have done if I hadn’t discovered such a point like this. I can also at this moment look forward to my future. Thanks for your time very much for this high quality and sensible guide. I will not hesitate to recommend your site to anyone who should have care about this matter.

 • Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

 • There is visibly a lot to identify about this. I believe you made various nice points in features also.

 • I do consider all of the concepts you have presented in your post. They are very convincing and can certainly work. Still, the posts are very quick for newbies. May you please extend them a bit from next time? Thank you for the post.

 • Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 • I am not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for fantastic info I was looking for this information for my mission.

 • I cling on to listening to the news broadcast lecture about receiving free online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

 • I was just looking for this info for a while. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site. I wonder what’s the lack of Google strategy that don’t rank this kind of informative web sites in top of the list. Normally the top websites are full of garbage.

 • I just couldn’t go away your site before suggesting that I actually loved the standard info a person provide in your visitors? Is gonna be again regularly in order to check up on new posts

 • Usually I don’t read article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite great article.

 • I’m very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 • Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and internet and this is actually irritating. A good website with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this website, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 • I was just looking for this information for some time. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this kind of informative sites in top of the list. Usually the top web sites are full of garbage.

 • Someone necessarily help to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your web page and so far? I amazed with the analysis you made to make this actual post extraordinary. Magnificent task!

 • Great info and right to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to employ some professional writers? Thank you :)

 • I want to show some thanks to this writer for rescuing me from this particular circumstance. Just after looking out through the search engines and getting concepts which were not productive, I assumed my life was well over. Living without the presence of solutions to the issues you’ve solved by way of your article content is a critical case, as well as ones that could have in a negative way damaged my entire career if I hadn’t come across your website. Your own knowledge and kindness in dealing with all things was priceless. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t discovered such a point like this. I’m able to now look ahead to my future. Thanks very much for this expert and sensible guide. I won’t think twice to recommend your web blog to any person who should receive guide on this area.

 • I needed to create you one little remark so as to say thanks a lot the moment again for these spectacular views you’ve provided at this time. This is certainly tremendously open-handed with you to allow extensively just what most people would have sold for an e book in making some bucks for themselves, most notably since you might well have done it if you wanted. These suggestions in addition served to be the fantastic way to be certain that most people have the identical fervor just as my own to learn very much more on the subject of this problem. I’m sure there are many more enjoyable moments in the future for those who view your site.

 • Hi, I do believe this is an excellent website. I stumbledupon it ;) I will come back yet again since i have book-marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.|

 • Good blog! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

 • I could not refrain from commenting. Perfectly written!|

Leave a Reply